SON DAKİKA

Dakika dakika 1 Mayıs gerginliği

1 Mayıs kutlamaları için Taksim'de ısrar eden sendikalar bugün sabah saatlerinden itibaren bölgede toplanmaya başladı.. 01 Mayıs, 2013 01:37 Güncelleme: 01 Mayıs, 2013 01:37 Dakika dakika 1 Mayıs gerginliği

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları olaylı başladı. Taksim Meydanı'na yürümek için Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda toplanan küçük bir gruba polis müdahale etti.

 

İlk müdahale sonrası Beşiktaş, Mecidiyeköy'de de polis küçük guruplara müdahale ederken, DİSK üyeleri genel merkez önünden Taksim Meydanı'na doğru yürümeye başladı.

İşte dakika dakika 1 Mayış gelişmeleri

09.32: Polis, Mecidiyeköy'den gelen 50'şer kişilik guruplara müdahale ediyor. Göstericiler Esentepe'den Mecidiyeköy'e gelmeye çalışıyorlar..

Son Dakika: DİSK heyetine Halaskargazi Caddesi üzerinde polisten piber gazlı tazyikli sulu müdahale..

09.18: Mecidiyeköy'de yaklaşık 100 kişilik bir guruba TOMA aracıyla müdahale ediliyor. Polis bibergazı ve tazyikli su ile guruba müdahale ediyor.

09.10: Okmeydanı'nda toplanan yüzleri maskeli bir grup, Şişli istikametine doğru yürüyüşe geçti.

Şark Kahvesi'nde bir araya gelen gruptakiler, Şişli'ye doğru yürürken, ŞişliEndüstri Meslek Lisesi önünde önlem alan polis ekipleri yolu kapattı.

09.05: Okmeydanı'ndaki cemevi arkasında yer alan Fatma Girik Parkı'nda toplanan başka bir grup da Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

Bu arada, çevik kuvvet ekipleri, Mecidiyeköy Meydanı'nda toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla Büyükdere Caddesi'ni kapattı.

09.02: DİSK'e bağlı Nakliyat-İş üyesi bir grup, Mecidiyeköy Meydanı'ndan DİSK'in genel merkez binasına yürümek istedi, ancak polis tarafından geriçevrildi.

09.00: Şişli'den Taksim'e yürüyüşe geçen DİSK üyeleri polis barikatıyla karşılaştı. Karşılıklı bekleme devam ediyor..

08.42: İstanbul Valisi Erol Mutlu: 1 Mayıs'ın neşe ve mutluluk içerisinde kutllanmasını arzu ederdim..

08.40: Mecidiyeköy'de çevik kuvvet ekibi geniş güvenlik önlemi almış durumda. Taksim istikameti yaya ve araç trafiğine kapalı.

08.35: DİSK Başkanı Kani Beko, Şişli'deki DİSK genel merkezi önünde açıklama yaptı. Beko, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya Taksim'i işçilere açmaya çağırdı.

08.30: DİSK, Genel Merkez binası önünden Taksim Meydanı'na gitmek için harekete geçti.

08.20: Haliç ve Galata Köprüleri Taksim istikametine trafiğe kapatıldı.

08.00: Barbaros Bulvarı'nda radikal küçük bir gurup pankart açıp Taksim'e doğur yürüyüşe geçti. Polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Fotoğraflar için tıklayınız

07.45: Taksim Meydanı'na gitmek için Beşiktaş'tan yürüyüşe geçen bir gurup CHP'liye de polis gaz ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Yorum Ekle