SON DAKİKA

DAKA, İlçe Projelerini Kabul Etti DAKA,

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün kendilerine sunmuş olduğu “Robotik Kodlama ve Stem” ile “Etkili İletişim ve Empati” projelerini kabul etti. 20 Ocak, 2020 19:14 Güncelleme: 20 Ocak, 2020 19:14 DAKA, İlçe Projelerini Kabul Etti DAKA,

DAKA, İlçe Projelerini Kabul Etti DAKA, 

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Teknik Destek Projesi kapsamında Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendilerine sunulan “Robotik Kodlama ve Stem”  ile “Etkili İletişim ve Empati” projelerini kabul etti.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunarak, ülkemizi daha ileriye taşıma isteği içerisinde olduklarını ifade eden Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel, “Müdürlüğümüzce Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı´na Teknik Destek Projesi kapsamında sunulan ‘Robotik Kodlama ve Stem´  ile ‘Etkili İletişim ve Empati´ projelerimiz kabul edildi. Etkili İletişim ve Empati eğitimi projesi ile teknoloji çağının gerektirdiği en büyük gereksinim olan robotik kodlama alanında yaptığımız proje, ilçemizde robotik kodlama eğitimlerinin bir üst klasmana taşımaya hedefliyoruz. Robotik kodlamaya yetenekli öğrencilerimizin bu tarz projelerle ufkunu genişleterek, ülkemizi bu alanda daha da ileriye taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Müdür Tunçel´den İyi Tatiller Dileği

Ayrıca, 9 Eylül 2019 tarihinde başlayan 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde 18-22 Kasım tarihlerinde ilk ara tatillerini gerçekleştiren öğrencilerin, geçtiğimiz Cuma günü karnelerini almasıyla birlikte yarıyıl tatiline çıktıklarını belirten Müdür Tunçel, öğrenci ve öğretmenlere iyi tatiller dileğinde bulundu. 17 Ocak ile 2 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sömestr tatilinin ardından ikinci dönemin 3 Şubat 2020 Pazartesi günü başlayacağının hatırlatmasında bulunan Müdür Tunçel, ikinci ara tatilin ise 6-10 Nisan 2020´de olacağını söyledi. 13 Nisan´da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısının ise 19 Haziran tarihinde tamamlanarak, 11 haftalık yaz tatiline girileceğini belirten Müdür Tunçel, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde öğrenci, öğretmen ve velilere seslendi.

Dinlenmenin sadece boşa vakit geçirmek olmadığının altını çizerek, yarıyıl tatiline çıkan öğrencilere seslenişte bulunan Müdür Tunçel, “Bir dönemin yorgunluğunu tatilde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, ders çalışmayı ihmal etmemeli, konu tekrarı yapmalı, yeni konulara çalışmalı ve bol bol kitap okumalısınız. Bunların yanında, tatil programına, sevilen ve zararsız televizyon programlarını izlemeyi, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, hobilerinize daha çok zaman ayırmayı da eklemelisiniz ancak; tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız. Notları pekiyi olmayan öğrencilerimiz, sizler tatille birlikte, sıkı bir çalışma programı yapmalı ve öğretmeninize danışarak eksik olduğunuz konular hakkında yönlendirme istemelisiniz” sözlerini kullandı.

“Suçlamalardan Kaçınınız”

Öğrencilerin yanı sıra, yaptığı açıklamasında velilere çağrıda bulunan Müdür Tunçel, “Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Her anne ve baba çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun kültürlü, saygın ve yararlı bireylerine dönüştürülmesi amacı ile her türlü olanağı seferber etmekte, her türlü çabayı göstermekte ve her türlü özveride bulunmaktadır. Sizlerin bunun bilincini taşıdığınızı biliyoruz” şeklinde konuştu.

“Emeklerin Asla Boşa Gitmeyeceğini Düşününüz”

Öğrenci ve velilerin yanı sıra ilçede görev yapan öğretmenlere de seslenen Müdür Tunçel, “Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Unutmayınız ki gelişme ve yükselme, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz. Bu kapsamda öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diler, idarecilerimize okullarını ikinci döneme hazırlamalarında kolaylıklar dilerim” şeklinde konuştu.

KAYNAK MUŞOVASI GAZETESİ


Yorum Ekle