SON DAKİKA

Çocuk Festivali uçurtmaların uçurulmasıyla sona erdi

Batman Belediyesi tarafından her yıl Geleneksel Gökkuşağı Uçurtma Şenliği” olarak yapılan ve bu yıl festivale dönüştürülen “Çocuk Festivali Uçurtma Şenliği” Batı Raman Dağı eteklerinde binlerce çocuğun uçurtmaları uçurmasıyla sona erdi. 24 Mayıs, 2015 13:00 Güncelleme: 24 Mayıs, 2015 13:00 Çocuk Festivali uçurtmaların uçurulmasıyla sona erdi

Batman Belediyesi tarafından her yıl Geleneksel Gökkuşağı Uçurtma Şenliği” olarak yapılan ve bu yıl festivale dönüştürülen “Çocuk Festivali Uçurtma Şenliği” Batı Raman Dağı eteklerinde binlerce çocuğun uçurtmaları uçurmasıyla sona erdi.

Batman Belediyesi tarafından 16-17 Mayıs tarihleri arasında yapılan “Çocuk Festivali Uçurtma Şenliği”, 5 yıl önce başladığı gibi yine Batı Raman Dağı eteklerinde binlerce çocuğun bir araya gelmesi ve rengarenk uçurtmaları uçurmasıyla sona erdi. Bu yıl çok sayıda aile ve binlerce Batmanlı çocuğun katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşen Festival'in ikinci gününde Batı Raman eteklerinde yapılacak olan etkinlik için sabah saatlerinden itibaren çocuklar aileleri ve öğretmenleriyle birlikte Batman Belediyesi, Yılmaz Güney Sineması ve Musa Anter, Mehmet Sincar, Ahmet Kaya ve Edip Solmaz halk evlerinin önünde beklemeye başladı. Saat 90.00'dan itibaren aileler ve çocukları Batman Belediyesine ait araçlarla Batı Raman dağı eteklerine taşındı. Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Semra Güneş ve Nasır Taşı'ın da katıldığı festivalin ikinci gün etkinliği, çocuklara belediye tarafından ücretsiz uçurtmaları dağıtılmasıyla başladı. Rüzgarın azizliğine uğradığı için zaman zaman uçurtmalarını uçurmada sıkıntı yaşayan çocukların yardımına ebeveynleri koştu. Şehrin boğucu havasından kurtulup baharın ve kırların tadını doyasıya çıkaran aileler ve çocuklarına öğleye doğru yine Batman Belediyesi tarafından ücretsiz yemek dağıtıldı.

 

Yorum Ekle