SON DAKİKA

Buz tutan gölde balık avı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesindeki Balık Gölü'ne gelen amatör balıkçılar buz tabakasını kırarak, balık tutmaya çalışıyor 12 Ocak, 2014 04:16 Güncelleme: 12 Ocak, 2014 04:16 Buz tutan gölde balık avı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesindeki Balık Gölü'ne gelen amatör balıkçılar buz tabakasını kırarak balık tutmaya çalışıyor.

Kentte etkisini sürdüren soğuk hava, bölgedeki birçok göl ve nehrin donmasına neden oldu. Soğuk havaya aldırmayan amatör balıkçılar Taşlıçay'a 28 kilometre uzaklıktaki Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olan ve üzeri buzla kaplanan Balık Gölü'nde, balık avlamak için kürek ve baltayla delikler açıyor.

Soğuk havaya aldırış etmeyen balıkçılar, açtıkları deliklerden ağlarını atarak balık tutmaya çalışıyor.

Balıkçılardan Ahmet Artan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftada bir kez göle gelerek ihtiyaçları olduğu kadar balık tuttuklarını söyledi.

Buz kalınlığının yer yer yarım metreye kadar ulaştığını ifade eden Artan, şöyle devam etti:

"Balık avına çıkacağımız günlerde sabah saat 7 sıralarında göl üzerinde yaklaşık bir kilometre yürüyerek gölün orta kısmına geliyoruz. Yaptığımız sivri demirlerle buzda art arda bir metre genişliğinde on adet delik açıp ağımızı gerdiriyoruz. Gerdirme işlemi yaklaşık iki saat sürüyor. Ağları gerdirdikten sonra ertesi günün sabahına kadar bekleyip ağlarımızı çekiyoruz. Günümüz gölün üstünde geçiyor, bazen göl üzerinde balık pişirip çay demliyoruz."

Artan, gölde alabalık, sazan ve aynalı sazan balıklarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Buz tutan gölde balık avı

 

Yorum Ekle