SON DAKİKA

BÜYÜK EGİTİMCİ ATİLLA KARADAĞLI YAŞAMA VEDA ETTİ

998’li yıllarda Doğubayazıt'a tayini çıkan AYDIN NAZİLLİLİ DEĞERLİ HOCAM BÜYÜK EGİTİMCİ ATİLLA KARADAĞLI önceki gün, geçen seneden beri süregelen kronik bir rahatsızlıktan dolayı yaşama gözlerini yumdu. 10 Nisan, 2020 06:36 Güncelleme: 10 Nisan, 2020 06:36 BÜYÜK EGİTİMCİ ATİLLA KARADAĞLI YAŞAMA VEDA ETTİ

BÜYÜK EGİTİMCİ ATİLLA KARADAĞLI YAŞAMA VEDA ETTİ

Kaleme Alan Mustafa DEMİRHAN
Büyük Eğitici Atilla Karadağlı'nın ardından...
1998’li yıllarda Doğubayazıt'a tayini çıkan AYDIN NAZİLLİLİ DEĞERLİ HOCAM BÜYÜK EGİTİMCİ ATİLLA KARADAĞLI önceki gün, geçen seneden beri süregelen kronik bir rahatsızlıktan dolayı yaşama gözlerini yumdu.

Atatürk ilk ve ortaokulu 85 doğumlu ve üstü kişiler bu değerli hocamızı mutlaka hatırlayacaklardır ve bilirler de.

Beni ve diğer birçok öğrenciyi keşfeden, yetiştiren, öğretmen yapan, avukat yapan, mühendis ve doktor ve daha nice meslekleri kazandıran kişi değerli bir eğitimcidir. Sadece bu kadar mı? Asla! O Doğubayazıt'a atanan bir öğretmen değildir sadece idealist bir kişidir eğitimci vasfı dışında Doğubayazıt'ın kültür ve coğrafyasını iyice anlamıştır.

Neler yapılması gerektiği konusunda dönemin yetkili birçok ismiyle görüşmeler yapmıştır. İshakpaşa sarayı alt tarafı ile Keşiş bahçesi üst kısmı arasında yapay bir gölet ve şehre ormanlık alan kazandırılması başta olmak üzere Balık Gölü'nün turizme kazandırılması gibi bir çok etkinliğin yapılması amacıyla çalışmış çabalamış idealist bir kişiliktir. Değerli hocamız 10 yıla yakın Doğubayazıt'ta görev yapmıştır.

TEK ARZUSU öğrencilerini idealize birer kişiler olarak yetiştirmek onların gelecekte meslek sahibi aydınlar olarak yetişmelerini sağlamaktı.

Değerli hocamızla irtibatımız hiç kopmadı onunla tanıştığımızda 11 yaşında bir öğrenci iken bu satırları yazdığımda 33 yaşında bir eğitimciyim.

Beni keşfetmesi ile bambaşka biri oluverdim ve okudum eğitimci oldum. Hep telefonlaşırdık eğitim üzerine, Doğubayazıt'ın eğitimi, kültürü ve ilçemize neler yapılması gerektiğini eğitimci gözüyle anlatır ve geçmişte ne çalışmalar yaptığını hep konuşurduk.

BU SABAH aramızdan ayrılmazdan evvel bir kaç gün önceye kadar da konuştuk. Hep moral vermeye çalışırdım. Hasta halde bile aldığı maaşından dolaya vicdan azabı çektiğini söylerdi.

Düşünün ağır hasta bir insan devletin ona hasta halinde verdiği maaşı bile huzursuz bir şekilde aldığını söyleyen kaliteli bir insandı.

Bankaya ne kadar para yattı bu ay ki ek dersim karşılığı ne kadar? tüm bunları araştırmayan ve bakmayan birisiydi ve tek gayesi hep öğrencilerine bir şeyler verebilmekti, onları aydınlatmaktı diğer değerli eğitimcilerimiz gibi...

Ben babamı kaybettiğimde bir defa çok ağlamış ve bu denli acı çekmeyeceğimi sanmıştım bugün bir daha babamı yoldaşımı yolumu aydınlatan sohbet ışığımı değerli hocamı kaybettim.

Ama o fikirleri, yaptıkları, eğitimci ruhu, vefakarlığı, samimiyeti, alçak gönüllülüğü ve mütevazi idealist aydın kişiliği bizim en büyük mirasımız olarak geride kalacaktır ve yolumuzu aydınlatacaktır.

Bu vesileyle Onun değerli hatıraları ve ruhu önünde saygıyla eğiliyorum İlçemize büyük katkı yapan diğer büyük aydın eğitimci müdürümüz İSMET EVREN, ALİ KIRAN, MUHARREM ÖZDEMİR, BAKİ ÇİÇEK ve adını sayamadığım hayatta olan ve olmayan birçok hocalarımızın önünde tüm öğrencileri sevenleri ve vatandaşları adına teşekkür eder

Bu gibi eğitime ışık tutan ATİLLA KARADAĞLI gibi bir eğitimcinin adının bir okula verilerek yaşatılmasını sevenleri ve öğrencileri adına talep ediyorum.

Yetkililerin hu konuda büyük eğitimcimizin adını yaşatacaklarına inanıyorum.

Sevenleri ve öğrencileri adına MUSTAFA DEMİRHAN


Huawei Mobil'imden gönderildi 

Yorum Ekle