SON DAKİKA

Bugün Anneler Günü

09 Mayıs, 2021 07:31 Güncelleme: 09 Mayıs, 2021 07:31 Bugün Anneler Günü

Anneler Günü bu yıl 17 günlük tam kapanma sürecinde, corona virüs salgını gölgesinde kutlanacak. Her sene Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, 2021 yılında 9 Mayıs'a denk geliyor. Uygulanan kısıtlamalardan muaf olan çiçekçiler ise, gece gündüz Anneler Günü mesaisi yapıyor.

ANNELER GÜNÜ'NÜN TARİHÇESİ 

Anneler Günü'nün ortaya çıkışı ile ilgili birçok rivayet bulunuyor Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadın, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır. Antik Yunanların Yunan mitolojisinde de yeri vardır. Bu özel gün Yunan mitolojisinde pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ANNELER GÜNÜ'NDE ÇİÇEKÇİLER AÇIK MI? 

İçişleri Bakanlığının internet sitesindeki yanıtlara göre; "Çiçek satışı yapan iş yerleri, Anneler Günü nedeniyle 8-9 Mayıs 2021 Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek ve vatandaşlarımız ikametlerine en yakın çiçekçiye giderek alışveriş yapabileceklerdir. Çiçek satışı yapan iş yerleri bu tarihlerde, 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde de hizmet verebileceklerdir"

Tüm Anne ve Anne adaylarının anneler gününü kutlar esenlikler dileriz....


Yorum Ekle