SON DAKİKA

Başkan Savcı Sayan Basınla Bir Araya Geldi Doğubayazıt'ın Önemine değindi

Başkan Savcı Sayan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle Basınla Bir Araya Geldi 22 Ekim, 2020 05:19 Güncelleme: 22 Ekim, 2020 05:19 Başkan Savcı Sayan Basınla Bir Araya Geldi Doğubayazıt'ın Önemine değindi

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi’nde gazeteciler ile düzenlenen bir yemekte bir araya gelen Sayan,  Belediye Başkanlığı sürecinde Ağrı’da yaptığı çalışmaları anlattı. Konuşmasının başında 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle basın mensuplarını tebrik etti. Sayan, gazetecilerin Ağrı’nın zor şartlarında çalışmak zorunda olduğunu dile getirerek, ilerleyen süreçte şartların düzeltilmesi noktasında bir takım çalışmalar yürüteceğini söyledi.      

"Arkadaşlar Doğubayazıt deyip geçmeyin"

Başkan Savcı Sayan Ağrı'nın Kalkınması için Doğubayazıt'ın önemine dikkat çekerek  "arkadaşlar Doğubayazıt'ı kalkındırmasak, Doğubayazıt'ın Gümrük kapısını açtırmasak, gümrüğünü güçlendirmesek, ticaretini geliştirmesek biz Ağrı olarak nereden kazanacağız. Ama bakın Doğubayazıt gibi bir yerimiz var Türkiye'nin ikinci büyük gümrük kapısı var, Antrepolarımız var yanı başımız da Asya ülkeleri var İran üzerinden bütün Asya ülkelerine varabiliyoruz Çin'e kadar gidebiliyoruz bu kadar büyük bir cevher var iken ne yazık ki teröre kurban gidiyor ne yazık ki terör olayları bahane edilerek bir yerlere çekiyorlar bundan dolayı Doğubayazıt'ı es geçiyorlar dolayısıyla biz bunu sayın Cumhurbaşkanımıza anlatacağız, Bakanımıza bunları anlatacağız Doğubayazıt'taki kapıyı canlandırırsak Doğubayazıt'taki gümrüğü canlandırırsak oradaki iş insanlarını faaliyete geçirirsek Ağrı'da milli gelirden pay alma çok güçlenecektir özelinde de herkes zengin olacaktır Ağrı'nın her tarafı ekonomi olarak güllük gülistanlık olacaktır büyük bir gelir elde etmiş olacağız bunun için benim siz gazetecilerden ricam sizde Doğubayazıt'ı sürekli gündemde tutun sürekli işleyin Ağrı Dağı projesi ile Doğubayazıt'ı Diyadin'i Taşlıçay'ı Ağrıyla bütünleştirirsek biz Ağrı olarak şaha kalkarız Ağrı sonradan kurulmuş bir vilayet tarihi eseri yok, tarihi bir yapı yok güvenlik nedeniyle o zamanki isyanlardan dolayı biliyorsunuz Doğubayazıt Vilayet Sancak idi Ağrı düz bir alanda yerleşimi yapılmış fakat bu yerleşim yerinin bir geliri yok bizim tek gelirimiz nedir biliyor musunuz arkadaşlar, Ağrı Dağının turizmidir Doğubayazıt'ın Ticari kapısıdır ve hayvancılıktır bunlar bizim şehrimizin olmazsa olmazlarıdır" dedi 


“Üzülerek söylüyorum ulaşım hizmetimizi sabote ediyorlar“

Sayan Türkiye’de ulaşımın en uygun olduğu ilin Ağrı olduğunu ifade eden Savcı Sayan, “Türkiye’de en ucuz ulaşım Ağrı’da. Şuanda normal yol ücreti 1 buçuk lira, Hastabüslerde 1 lira, öğrenciler ise 0,25 kuruş. Bu Türkiye’de başka hiçbir yerde yok. Kimse bunu sahiplenmiyor. Bu bir devrimdir kimse başaramamış. Afyon Belediyesi geçen gün beni arıyor. Benden formülü istiyor. Diğer illerdeki Belediyelerdeki arkadaşları yine aynı şekilde “Lütfen bize ulaşım müdürünüzü gönderin“ diyorlar. İstanbul‘daki Adalar’da faytoncuların sorununu çözmek için beni aradılar. Buradaki araçlar İstanbul ve Ankara yok. Ama üzülerek söylüyorum ulaşım hizmetimizi sabote ediyorlar. Ulaşım araçlarımıza zarar veriyorlar“ ifadelerini kullandı.

Ağrı’da uygulamaya konulan Hastabüs uygulamasının Türkiye’de örnek alınan bir proje haline geldiğini dile getiren Sayan, geçen seneden beri faaliyete konulan AĞBİM Projesi ile belediye tarafından oluşturulan ekiplerle hasta ve yaşlı bireylerin evlerini düzenli olarak temizleyip ihtiyaçlarını giderdiklerini ve gerekli durumlarda hastaneye sevk ettiklerini anlattı.  

“Beton yoldan randıman alırsak biz seneye Ağrı’nın bütün yollarını sokak aralarını caddelerini komple beton yol yapacağız“

Ağrı’da yaptıkları asfalt çalışmalarını aktaran Sayan, beton asfalt çalışmasının Ağrı’nın kış şartlarına uygun olmaması durumunda Asfalt Plentini kuracağını belirtti. Son günlerde Ağrı’da uygulanmaya başlanan beton yol ile ilgili bilgi veren Sayan, “Beton yol meşakkatli, zahmetli, çok emek isteyen bir sistem fakat ucuz. Neredeyse 3’te bir fiyatına. Ama alt yapısını hazırlamak için üst yapıyla ilgili çalışmaları zaman alıyor. Asfalt bir günde dökülürken beton 10 günde dökülüyor. Ankara’dan mühendisler getirdik. Arkoz Çimento Fabrikası bize yardımcı oldu. Burada da santralle anlaştık. Şimdi Ağrı’nın iklim şartlarına uygun beton yol yapıyoruz. Bir kilometrelik kısım bugün yarın bitecek. Bitince diğer yollara yapmaya devam edeceğiz. Bu kış bu yolu deneyeceğiz. Eğer bu yıl bu yoldan randıman alırsak biz seneye Ağrı’nın bütün yollarını sokak aralarını caddelerini komple beton yol yapacağız“ şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Sayan Ağrı’da yaptığı diğer çalışmaları anlatarak, proje aşamasındaki Et Entegre Tesisleri projesi, Ahırların şehir dışına taşınması projesi, Murat Nehri projesi, Yüzüncü Yıl Mahallesinin Kentsel Dönüşüm projesi, Fırat Mahallesi Toki çalışması ve önemli olduğunu vurguladığı Büyük Ağrı Dağı Projelerinin ayrıntılarını anlatarak bu projelerin gerçekleşmesi noktasında bütün imkânlarını zorlayacağını vurguladı. 


Yorum Ekle