SON DAKİKA

Barzani operasyonun başında

Peşmerge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu sabah başlayan Şengal'e Özgürlük Operasyonu kapsamında Peşmerge Güçleri'nin 3 koldan ilerleyişi devam ediyor. 12 Kasım, 2015 12:44 Güncelleme: 12 Kasım, 2015 12:44 Barzani operasyonun başında

Federal Kürdistan Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Mihemed, Federal KürdistanBaşkanı Mesud Barzani tarafından yürütülen operasyonda bölgenin bir kısmının IŞİD'den temizlendiğini açıkladı.

Havadan koalisyon uçaklarının da destek verdiği operasyonda, Musul'dan gelerek Telafıer'den Şengal'e oradan Suriye topraklarına giden 47.Cadde Peşmerge kontrolüne geçti. Ayrıca Gabare bölgesi, Herdan Köyü ve çevresi, Til Şor, Faziliye ile Şengal'e 20 km mesafedeki çimento fabrikası IŞİD'den temizlendi.

Öte yandan Kürdistan 24'e konuşan Federal Kürdistan Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Mihemed, operasyonun Federal Kürdistan Başkanı ve Peşmerge Başkomutanı Mesud Barzani'nin bizzat komutasında yürütüldüğünü belirtti.

Operasyonun tüm hızıyla devam ettiğini belirten Mihemed, Peşmerge Güçleri'nin şu ana kadar herhangi bir kaybının olmadığını, operasyonun planlanan çerçevede devam ettiğini söyledi

 

Yorum Ekle