SON DAKİKA

BALIK GÖLÜ FESTİVALİ

Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olma özelliği taşıyan Balık Gölü'nde, 24 Ağustos'ta gerçekleştirilecek “1. Balıkgöl Festivali” heyecanı yaşanıyor.. 18 Ağustos, 2019 12:00 Güncelleme: 18 Ağustos, 2019 12:00 BALIK GÖLÜ FESTİVALİ

BALIK GÖLÜ FESTİVALİ

 

 

Taşlıçay Belediyesi  24 Ağustos 1.Balıkgöl Festivali İçin Hazırlıklarını Tamamlama Aşamasında

Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, seçim çalışmalarında Taşlıçaylılara verdiği sözü yerine getiriyor , 24 Ağustos'ta geleneksel hale gelecek olan BALIKGÖL Festivalinin ilkini düzenledi ve açılış için hazırlıkların sonuna gelindi.

Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olma özelliği taşıyan Balık Gölü'nde, 24 Ağustos'ta gerçekleştirilecek “1. Balıkgöl Festivali” heyecanı yaşanıyor..

Doğunun Abant'ı olarak adlandırılan , Aras güneyi sıra dağları (Sinek Yaylası) üzerinde volkanik bir arazide lav setti gölü olan  Balıkgöl'ün  100 metreden fazla derinliği olduğu biliniyor ve göl içerisinde ”
ünlü kırmızı pullu (Kızıl Alabalık) Alabalığı,Göldeki kızıl pullu balıklar  vardır ve kızıl pullu balıkların kırık, çıkık gibi ortopedik tedavilerinde ilaç olarak kullanıldığını biliniyor”

Gölün çevresinde yazın karpuz çatlatan buz gibi pınarlar vardır. Balık Gölü'nün etrafını çevreleyen buz gibi kaynaklar, Anadolu'nun en güzel sularıdır. Göl, doğal ve sade bir güzelliğe sahiptir. Doğu Anadolu'nun Abant'ı sayılmaktadır. Gölün kuzey tarafında üzerinde tarihi kalıntılar bulunan 4 dekar genişliğinde küçük bir ada vardır. Adaya motorlu ve kürekli kayıklarla gitmek mümkündür.

Gölün kuzeydoğusunda 4 dekarlık tarihi yapı kalıntılarının bulunduğu bir adacık vardır. Çevresi ağaçsızdır. Güney kenarındaki küçük şeritler halinde düzlüklerde iyi çayır olur. Çok dik olan batı kıyısı oldukça bitektir. Buralar orman kalıntılarıdır. Balık Gölü ilkbahar ve yaz mevsimlerinde doyumsuz bir güzelliğe kavuşur.

Kış mevsiminde gölün üzeri tamamen donar. Kalınlığı 20 cm olan buzların üzerinde hayvanlar, arabalar bile geçer, burası buz üzerinde yapılan kış sporları için elverişlidir. Gölün güney kısmında plaj sitesi ve turistik tesisler vardır.

Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir; Balıkgöl'ü  turizme kazandırmak istediklerini, yaz ve kış aylarında buraya gelecek olan yerli ve yabancı  turistlerin  aileleri ile birlikte burada huzur ve güven içerisinde güzel vakitler geçirebileceklerini ve bu yörenin halkının misafirperverliği ile unutmaz bir tatil yaşam fırsatı yakalayacaklarını ifade ederken, bu yıl düzenlediğimiz 1. Balıkgöl festivalinde yerel sanatçıların, yerel yemekler ve ürünlerin yanı sıra sanatçı Manuş Baba'nın da konser vereceğini ve herkesi buraya Balıkgöl Festivaline beklediklerini söyledi.

Taşdemir ;Taşlıçay Belediyesi olarak Balıkgöl'e ücretsiz taşımayı yapacağız. Ailenizle birlikte burada güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz, buradan şehir içi ve şehir dışındaki herkesi davet ediyoruz, Gelin ve henüz keşfedilmemiş saklı cennet olan Balıkgöl'ü sizde keşfedin” dedi.

Festival Program Akışı

24 Ağustos  Saat: 09:00 Taşlıçay Belediyesi önünde Balıkgöl'e ücretsiz hareket, – Çocuk aktiviteleri, -Tekne Turları, -Serbang Emrah ,-Protokol konuşmaları, Saat: 16:00 Manuş Baba Konseri, Saat: 20:00 TRT KURDİ

 

Yorum Ekle