SON DAKİKA

Bakan Arslan'dan Taşlıçay'a doğalgaz müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan “Taşlıçay'ın da doğalgazı yatırım planına girdi. 03 Nisan, 2017 03:05 Güncelleme: 03 Nisan, 2017 03:05 Bakan Arslan'dan Taşlıçay'a doğalgaz müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan “Taşlıçay'ın da doğalgazı yatırım planına girdi. İnşallah yapılıyor. Bakın 6 bin 500 nüfuslu bir ilçeye doğalgaz hizmetin göstergesidir. Sizlere hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Arslan, Taşlıçay ilçesini ziyaretinde partisinin ilçe başkanlığınca Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen programda vatandaşlara hitap etti.


Burada bir konuşma yapan Bakan Arslan “Taşlıçay'a hizmet kervanında, hizmet yolunda tabi sizlerle birlikte buranın ihtiyaçlarını gidermek, buranın ihtiyaçlarını görmek adına gecesini gündüzüne katan değerli belediye başkanımıza, ilçe başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.


Taşlıçay – Doğubayazıt karayolunun asfaltlama ihalesinin yapıldığını anımsatan Arslan şöyle konuştu:

“Erzurum'dan başlayarak Ağrı'ya gelen ve Taşlıçay'ında içinde olduğu Doğubayazıt'a giden yolun bölünmüş yol olması ile ilgili AK Parti olarak hepsini bölünmüş yol yaptık, ciddi bir mesafe aldık. Fakat az önce yoldan biz de geldik. Biz istiyoruz ki bu yol sıcak Asfalt olsun standardı çok yükselsin. Bununla ilgili Eleşkirt'ten başlayıp Taşlıçay'a kadar olan yolun ihalesini yaptık, biliyorsunuz başladık ama işi mahkemeye götürdüler, durdu.

 

Şimdi mahkemeyle görüşüyoruz yani Danıştay'la görüşüyoruz. Önümüzdeki Ay içerisinde İnşallah karar verecekler ve hangi kararı verirlerse versinler bizim için önemli değil. Yeter ki karar versinler İnşallah bu seneden başlayarak en geç önümüzdeki senenin sonuna kadar bütün bu yolun standardını yükseltip sıcak asfalt hale getireceğiz ki Taşlıçay ister Doğubayazıt istikametinde gitsin, ister İran'a gitsin, ister dönsün Ağrı'ya, Ağrı üzerinden ülkemizin batısına gitsin ama sıcak asfaltla gitsin. Bunun gereğini yapacağız.

 

Bu Taşlıçay için çok önemli bir proje. Ve yine Taşlıçay'lı hemşerilerimizin Doğubayazıt'a gidebilmesi adına bundan sonraki kısmının da yine sıcak asfalt olmasıyla ilgili ihale hazırlıkları yaptık, haftaya ihalesini yapıyoruz, sıcak asfalt yapacağız."


Taşlıçay'a doğalgaz müjdesi

Taşlıçaylılara doğalgaz müjdesini veren Bakan Arslan “İran'dan gelen doğalgaz, Doğubayazıt'tan, buradan, Ağrı'dan ülkenin her yerine hizmet verecek şekilde gidiyor. Gidiyor da Ağrılı bunu seyrediyordu. Doğubayazıtlı seyrediyordu, Taşlıçaylı da biraz seyrediyordu. Allah razı olsun arkadaşlarım başından beri gayretlerini biliyorum.

 

Ağrı artık doğalgaz problemini çözüyor. Doğubayazıt'ta çözüyor. Vekilim diyor ki Taşlıçay'ı unutmayın. Arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. Taşlıçay'ın da doğalgazı yatırım planına girdi. İnşallah yapılıyor. Bakın 6 bin 500 nüfuslu bir ilçeye doğalgaz hizmetin göstergesidir. Sizlere hayırlı uğurlu olsun. Elbette ki fazlasını hak ediyorsunuz” diye konuştu

Yorum Ekle