SON DAKİKA

ARAŞTIRMACI- YAZAR KEREM SERHATLI HALKIN SESİ GAZETESİNİ ZİYARET ETTİ

Tarihçi,Araştırmacı-Yazar Kerem Serhatlı Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. 03 Ağustos, 2020 05:15 Güncelleme: 03 Ağustos, 2020 05:15 ARAŞTIRMACI- YAZAR KEREM SERHATLI HALKIN SESİ GAZETESİNİ ZİYARET ETTİ

ARAŞTIRMACI- YAZAR KEREM SERHATLI HALKIN SESİ GAZETESİNİ ZİYARET ETTİ


Tarihçi,Araştırmacı-Yazar Kerem Serhatlı Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

Asıl Doğubayazıt Şexuli köyünden olan ve daha sonra Erciş’ e göç eden Tarihçi, Araştırmacı- Yazar Kerem Serhatlı gazetemizin Araştırmacı-yazarı Cevdet Baycan Ve Doğubayazıt EhmedêXanî Kültür Derneği Başkanı Salih ÇAKAR ile bir süre Sohbet ettiler.

Bu sohbete Tarihçi, Araştırmacı- Yazar Kerem Serhatlı’nın yakınları. Sigortacı M.Nuri ÖztürkTurizimci Ahmet Öztürk, İş adamı Nuri Öztürk, Emekli Zabıta Müdürü Nuri Öztürk. Eczacı M.Sıddık Uğurlu Araştırmacı-yazar Kerem Serahtlı’nın editörlüğünü yapan Serhat Katıldı.

Sohbette genellik bölgenin yakın tarihi konusunda karşılıklı fikir teatisinde bulunuldu.  EhmedêXanî ilk Medresesinin kuruluşu ilgili şu andaki Xanî külyesindeki camii’nin önündeki Beyaz taşta yazılı belgeyi Serhat’lı Baycan’a verdi.Ayrıca Serhatlı bölge ile ilgili değişik bazı belgeleri izahını yaparak Baycan’a verdi.

Baycan EhmedêXanî ile ilgi olarak yaptığı çalışmaların kitap oluşturma aşamasında olduğu hakkında Serhatlı’ya bilgi sundu.

Tarihçi-Araştırmacı- Yazar Kerem Serhatlı Gazetemizde ayrıldıktan sonra, Yakınları refakatında Filozof EhmedêXanî Türbesini ziyaret ederek, orandada Şexuli köyüne ziyaretle, ve Prabelek(Alaca köprü)yü gezdi.

Daha sonra Taşlıçay Avdelik (balçiçek) köyünde dedesi Şex Ozman’ın kabrini ziyaret ettikten sonra Erciş’e döndü


Kerem Serhatlı Kimdir?

Şubat 1946 tarihinde Van ili Erciş ilçesi Zévik köyünde dünyaya geldi 4 yaşında iken babasını kayıp etti

İlkokulu Erciş ortaokulu(imam-Hatip)1.devresini Van’da lise kısmını Diyarbakır’da yüksek öğrenimini Dicle üniversitesi muhasebe-işletme bölümünü bitirdi. Küçük yaşta iken medreselerde Arapça farsça dillerini öğrendi kısa bir dönem imam-Hatiplik görevini üstlendi sonra Başbakanlı’ğa bağlı Vakıflar Genel müdürlüğü bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu sırası ile Hatay öğrenci yurt Müdürlüğü, Siirt öğrenci yurt müdürlüğü Diyarbakır vakıflar Bölge müdürlüğü, Erzurum Bölge müdürlüğü, Adana Bölge müdürlüğü görevinde bulundu ve Adana Bölge müdürü iken Emekliye ayrıldı. Evli ve 5 çocuk babası Arapça Farsça Kürtçe Türkçe İngilizce bilmektedir. Son zamanlarda kaleme aldığı Kürtçe olarak Atasözleri kitabı, bir eseri  Farsçadan Kürtçeye çevirdiği  İran Kürtleri adında bir kitabı mevcuttur. Ayrıca birçok kitap ve makaleleri mevcuttur.

Haber: Eren Polatlı




Yorum Ekle