SON DAKİKA

A.İ.Ç.Ü ÖĞRENCİLERİ REKTÖRE İSYAN ETTİ

Öğrenciler sağlıklarının siyaset ve ticarete feda edilmemesi için itirazını sürdürüyor. 17 Mayıs, 2020 01:30 Güncelleme: 17 Mayıs, 2020 01:30 A.İ.Ç.Ü  ÖĞRENCİLERİ REKTÖRE İSYAN ETTİ

A.İ.Ç.Ü  ÖĞRENCİLERİ REKTÖRE İSYAN ETTİ

Taner Söylemez yazıyor...

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut’un twitter adresi üzerinden başlattığı anket kaldırıldı. A.İ.Ç.Ü de finallerin nasıl yapılması gerektiği yönünde bir karar almak amacı ile başlatılan ankette, öğrencilerin yüzde 59 unun online sınavı tercih etmesi sonrası anketin bitimine saatler kala organize olduğu belli olan bir müdahale gerçekleştirilerek sınavların yüz yüze yapılması yönünde karar çıkması yönünde manipüle edildiği görüldü.

Bunun üzerine A.İ.Ç.Ü öğrencileri 14 bin öğrencisi bulunan okulda 25 bin oy kullanılmış olmasına tepki gösterdi. Öğrencilerin yoğun tepkileri sonrası Rektör Karabulut Twitter hesabında başlattığı anketi kaldırmak zorunda kaldı. Öğrencilerin gece boyunca sürdürdüğü tepkiler A.İ.Ç. Üniversitesini Twitter da TT oldu. Öğrenciler anketin UZEM yada OBS üzerinden yapılmasının sağlıklı sonuç doğuracağına vurgu yaparak salgın sürecinde yüzyüze eğitimin sağlık açısından tehlike oluşturacağına işaret ettiler. Gelen tepkiler üzerine anketi kaldırmak zorunda kalan A.İ.Ç.Ü Rektörü Karabulut bugün yeni bir açıklama yaptı . Karabulut açıklamasında ; Sevgili öğrenciler, anketimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Senatonmuzda gerekli değerlendirmemizi yapıp sınav takvimimizi açıklayacağız.’’ifadelerine yer verdi.

14 bin öğrencisi bulunan A.İ.Ç.Üniversitesi 25 bin oy kullanılan ve yüzyüze sınav istendiği sonucu çıkan anketin nasıl değerlendirileceği de merak konusu oldu. A.İ.Ç.Ü Öğrencileri sağlıklarının bir takım ticari ve politik kaygılara feda edileceği endişesini taşıdıklarını ikinci açıklamanın altında da ifade ederek online sınav istedikleri ısrarından vazgeçmediler.

Yorumlar
C
Cevdet BAYCAN3 yıl önce

Öğrencilerin %58’i online sınav yapılmasını istemesine rağmen, Hani halk arasında bir fıkra var ya “Aslı yok yaylasında şu sayıda koyunum var!...” örneğini çağrıştırır, tarzda Rektörlük, Öğrenci sayısını 25 bin göstererek yüz yüze sınav istemede ısrarı ne denli öğrenci haklarının korumasında çelişki içinde olduğunun taktirini kamuoyunu bırakıyorum.Rektörlüğünün “Ağrı için bir şans mı, yoksa bir handikap mı” sorusu ağrı kamuoyunda tartışılmaya başlandı!...

Yorum Ekle