SON DAKİKA

Ağrı'dan 4 Tır Gıda ve İhtiyaç Malzemesi Yola Çıktı

24 Ağustos, 2021 15:46 Güncelleme: 24 Ağustos, 2021 15:46 Ağrı'dan 4 Tır Gıda ve İhtiyaç Malzemesi Yola Çıktı

Afetzedelere Ulaşmak Üzere Ağrı'dan 4 Tır Gıda ve İhtiyaç Malzemesi Yola Çıktı

Ülkemizin çeşitli illerinde meydana gelen sel ve yangın felaketinden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla başlatılan “Ben De Varım” kampanyasına Ağrı merkezinden ve ilçelerinden sağlanan nakdi ve ayni katkıların organize bir hale getirilerek vatandaşlara ulaştırılması amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde, AFAD koordinesinde yürütülen kampanyaya Ağrı'dan 1 milyon TL nakdi yardım yapılırken gıda ve ihtiyaç kolilerinden oluşan 4 tır ise yola çıktı.

İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen programda konuşan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol: “Bizler yardımlaşmayı, birbirimize destek olmayı çok seven bir milletiz. Yardımlaşma örfümüzde, töremizde olan bir değerimiz. Meydana gelen sel ve yangınlarda ülkemizin dört bir yanından insanlarımız afetten etkilenen vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak ve afetzedelere yardım etmek konusunda ciddi bir talep oluşturdu. 

Bu talep doğrultusunda İçişleri Bakanımız AFAD öncülüğünde Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlattı. 

Bizler İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun çağrılarına cevapsız kalmayarak kampanyaya ciddi bir nakdi yardımda bulunup ilimiz merkez ve ilçelerindeki vatandaşlarımızın, yerel yönetimlerimizin, kamu kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ve çabası ile ayni yardımlar oluşturduk.

Bugün bu ayni yardımlarımızı, gıda ve ihtiyaç malzemelerimizi taşıyan 4 tırımızı afetzedelere ulaştırmak üzere dualarla uğurlamak için bir aradayız.” dedi.

Ağrı Valiliği öncülüğünde, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile yürütülen faaliyetler sonucunda toplanan, gıda ve ihtiyaç malzemelerinde oluşan 4 tır, edilen duaların ardından afetzedelere ulaşmak üzere yola çıktı.

Yorum Ekle