SON DAKİKA

AĞRI'DA TARIM, HAYVANCILIK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ ALANINDA MESLEKİ VE TEKNİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

05 Temmuz, 2022 11:55 Güncelleme: 05 Temmuz, 2022 11:55 AĞRI'DA TARIM, HAYVANCILIK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ ALANINDA MESLEKİ VE TEKNİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan “Tarım, Hayvancılık ve Laboratuvar Hizmetleri Alanında Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı. 

Protokol ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Vekili İshak HASANOĞLU basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Konuyla İlgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kenan ENGİN; “Milli Eğitim Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın işbirliği ile yakında tarihte bir eğitim işbirliği protokolü imzalandı. Özellikle salgın süreci ve devamındaki savaşlar bize dünyada hem gıdanın önemini, hem gıdaya arzın önemini, hem de gıdaya ulaşılabilirliğin önemini her geçen gün daha fazla gösteriyor. Tarım Teşkilatı olarak sahada hem gıdanın üretimi, hem de gıdaya ulaşılabilirliğin sağlanması bizlerin asli görevidir. Bu kapsamda özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız bu işbirliği protokolü çok önemli. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından kurulan okullarımızdaki öğrencileri bu konudaki bilgi ve becerilerini yükseltmek ve ihtiyaçlarına cevap vermek bizim için de çok önemli ve çok başarılı bir sonuç ortaya çıkaracağımızı düşündüğümüz bir çalışma olacak. Ağrı Tutak İlçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Hayvancılık Bölümü var. Burada Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğrencilerimize tarım alanında iş birliği yaparak orada tarımsal üretim yapmak, oradaki idarecilerimizin ve öğrencilerimizin hem bitkisel, hem hayvansal üretimle ilgili bilgi ve becerilerini arttırmak noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Bu kapsamda iki bakanlığımızın ortaklaşa yaptığı bu işbirliğini yerelde de çok önemsiyoruz. İnşallah yerelde de gençlerimizle birlikte bilgi ve becerilerini arttırmaya yönelik ortak birçok faaliyet yapacağız. Biz Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte hem hemen yapacağımız işlerin startını verdik, hem de takvimini belirledik. İnşallah Ülkemize tarımsal üretim ile ilgili faydalı bir çalışma olacak. Milli Eğitim Bakanlığımıza ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bu işbirliği için teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Vekili İshak HASANOĞLU ise yaptığı açıklamada; “Hızla değişen teknolojik gelişmeler ışığında mesleki ve teknik eğitim kalitesinin arttırılması, tarım ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetişmesine yönelik, mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerinin gerçekleşmesi amacıyla bir protokol imzalanmış olup yürürlüğe girmiştir. Bu protokol kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü çatısı altında eğitimi verilen 47 meslek alanına ait 105 dalda ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve nihai olarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ilgili sektör temsilcileri, bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolleri tesis edilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda bir taraftan içinde bulunduğumuz dijital çağın ihtiyaç duyduğu nitelikteki insan gücünü yetiştirmesine destek vermek, diğer taraftan geçmişten bu yana sahip olduğumuz tarım ülkesi olma özelliğini geliştiren teknolojilerle güçlendirerek, çeşitlendirerek yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatları olarak bu iş birliğine ilişkin görev ve sorumluluklarımızı en üst düzeyde yerine getireceğimizi ve her fırsatta iş birliğimize ilişkin çalışmaları eş güdümle yürüteceğimizi beyan ediyoruz.” dedi.

Yorum Ekle