SON DAKİKA

AĞRI'DA PLAKET DAĞITIMINDA BANKÖRLÜK

24 Ocak, 2022 19:45 Güncelleme: 24 Ocak, 2022 19:45 AĞRI'DA PLAKET DAĞITIMINDA BANKÖRLÜK

Nezir Çelik 

Bugüne kadar hep ‘iyi bir yönetici, iyi bir lider nasıl olunur?’ tarzında yazılar okudunuz. Şöyle yaparsanız iyi yönetici olursunuz. Kayırmacılık, ayrımcılık, eleştirileri insan içinde, övmeyi kapalı kapılar ardında yapmak, dinlememek, sorumluluk vermemek, hakaret etmek, aşırı otoriter davranmak kötü bir yöneticinin en belirgin özellikleri.

Bu aralar Herkes birbirine plaket verdiğini görür gibiyim.

Öyle plaketlet havada fotürsüzce dağıtılıyor ki kimi kime ne amaçla plaket dağıtıldığı da bilinmiyor.

Övgüye mazhar olmak her insanın doğasında vardır. Bir insana övgü yağdırılınca bakıyorsunuz ki işine daha çok sarılıyor, başarıdan başarıya koşuyor.

            Yani bir işin başarı çıtasının yükseklere doğru tırmanmasını arzuluyorsanız, mutlaka fiiliyatın dümeninde bulunanları bir şekilde takdir etmelisiniz.

            Bunun bilincinde olanlar, bir icraatın başında bulunanlara yerine göre kimi zaman söylemleriyle övgü yağdırır, kimi zaman çeşitli plaketler vererek ödüllendirir.

            Başta da söylediğim gibi, bir icraatın başarıya ulaşmasının raconu budur.

            Ancak son zamanlarda gördüğümüz kadarıyla, Ağrı’da plaket dağıtma olayı tamamen mecrasından çıkartılmış durumda…       

            Plaket dağıtma olayı artık öyle bir hal almış ki, bir bakıyorsunuz bazı göz açıklar, herhangi bir konuda bir yerlere varmak isterken, kendilerince kurguladıkları menzile doğru uzanan yolun odağındakilere plaket vererek, övgüler dizerek, yağcılığın dik alasını yapıyor.

Hak edenlere plaket verilmediği gibi, plaketlerle ihya ediliyor.

Kimi zaman da “körler-sağırlar birbirini ağırlar” misali herkes kendisine yakın bulduğu kişi yada kişilere bol keseden plaket dağıtmanın yarışında.

AĞRI CENAHINDA HERKESE BOL PLAKETLER…

 

Yorum Ekle