SON DAKİKA

Ağrı'da HDP gümbür gümbür geliyor

Ağrı'da HDP gümbür gümbür geliyor 25 Mayıs, 2015 02:19 Güncelleme: 25 Mayıs, 2015 02:19 Ağrı'da HDP gümbür gümbür geliyor

HDP'nin Ağrı'da seçim çalışmaları artan bir tempoyla devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık, Eşbaşkan Yardımcısı Halef Keklik ve DBP Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Ağrı merkezde kahveler, HDP Ağrı milletvekili adaylarından Leyla Zana, Berdan Öztürk, Ağrı belediyesi eş başkan yardımcısı Ömer Polat, Eleşkir HDP ve DBP ilçe yönetimi Eleşkirt merkezde esnaf ziyareti yaptıktan sonra Eleşkirt'e bağlı Günceli (Xaçüli), Toprak kale ( Kele) ve Mola Süleyman köylerini ve Ağrı milletvekili adaylarından  Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan, seçim çalışmaları kapsamında Hamur'un Şeynok (Yapılı), Mendalix jor û her (Yukarı ve aşağı Gözlüce) Reboçî (Yukarı Yenigün), Gundik, Darasevê, Xinzira (Karadoğu), Şikeft Musabey ve Keçela köylerini ziyaret etti. Öte yandan seçim çalışmaları Diyadin'de de devam etti.

DİYADİN

HDP seçim çalışmaları Diyadin'de devam ediyor

Halkların Demokratik Partisi seçim çalışmaları Diyadin ilçe merkezindeki mahallelerde ve ilçe merkezine bağlı köylerde devam ediyor. DBP ilçe eş başkanları, belediye eş başkanları, HDP yöneticileri, il genel meclis üyeleri, STK temsilcileri ve partili yurttaşlar, Diyadin ilçe merkezine bağlı Bubu, Gundık, Mamethan, Mela, Şekerbulak köylerinde kapı kapı dolaşarak yurttaşları ziyaret etti. HDP anons araçlarıyla köylerde seçim çalışmaları yürüten eş başkanlara ve partililere büyük bir ilgi gösteren yurttaşlar, anons aracını büyük bir çoşkuyla karşıladı.

AĞRI MERKEZ

HDP'nin Ağrı'da seçim çalışmaları artan bir tempoyla devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık, Eşbaşkan Yardımcısı Halef Keklik ve DBP Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Ağrı merkezde kahveler ziyaret edildi.

Ziyaretlerde yurttaşlarla bir araya gelen Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık, yurttaşlarla sohbet ederek, seçim sürecini değerlendirdi.

Ardından HDP'nin Cumhuriyet Caddesi'nde açtığı seçim standını ziyaret eden Sakık, "Bizler Meclis'e Haydi Ağrı 4-0'' yazılı tişörtleri dağıttı.


ELEŞKİRT

HDP Ağrı milletvekili adayları seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. HDP Ağrı milletvekili adaylarından Leyla Zana, Berdan Öztürk,Ağrı belediyesi eş başkan yardımcısı Ömer Polat, Eleşkir HDP ve DBP ilçe yönetimi seçim çalışmaları kapsamında Eleşkirt merkezde esnaf ziyareti yaptıktan sonra Eleşkirt'e bağlı Günceli (Xaçüli), Toprak kale ( Kele) ve Mola Süleyman köylerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde yurttaşlar tarafından alkışlar ile karşılanan adaylar esnafların sıkıntılarını dinledi. Gezilerde Tarihi bir seçim olduğunu belli eden HDP Ağrı milletvekili adayı Berdan Öztürk, Devlet sistemin bu güne kadar Kürt halkı için hiçbir şey yapmadığını ve Kürt halkının bu güne kadar hep sistem partilerine kredi verdiğini ve en son krediyi de AKP'ye verdiğini ama AKP'de diğer sistem partileri gibi Kürtlere sadece züllüm ettiğini söyledi. Öztürk, “ Bu seçim tarihi bir seçimdir. Ya diktatörlükte yana oy kullanacaksınız ya da özgürlük ve demokrasiden yana oy kullanacaksınız. Ama inanıyorum ki halkımız demokrasi ve özgürlükten yana oy kullanacaktır.  Bu antidemokratik baraj sistemini yerle bir etmek için bir fırsat yakaladık. Eğer birlik olsak bizim karşımızda hiçbir baraj duramaz. AKP yeni Türkiye sloganı söylüyor ama Türkiye'yi eski Türkiye'den daha geri bir yere götürdü. Halkımızın desteği ile yeni yaşamı hep birlikte aşacağız” diye konuştu.

Kürt halkı arasında birlik yaptığı zaman hiçbir engel karşısında dayanamayacağını ve tarihten beri Kürtler ne zaman birlik olmuşlar ise mücadelelerini daha da büyüttüğünü kaydeden bir diğer aday Leyla Zana, Kürt halkının hiçbir zaman mücadelede vazgeçmediğini ve 1 Haziran'da yapılacak olan seçimde de mücadelenin en büyüğünü vereceğini vurguladı. Zana, “ Biz bu seçimlerde ne kadar göçlü çıksak sayın Abdullah Öcalan'ın elide barış masasında o kadar göçlü olacak. Huzuru sağlamamız için deha göçlü olmamız lazım. Biz bu güne kadar hep zülüm gördük. Ama hiç kimseye zülüm yapmadık. Biz tüm ezilmiş halklar ile eşit ve özgürce yaşamayı esas alıyoruz” dedi.

HAMUR

Ağrı milletvekili adaylar Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan, seçim çalışmaları kapsamında Hamur'un Şeynok (Yapılı), Mendalix jor û her (Yukarı ve aşağı Gözlüce) Reboçî (Yukarı Yenigün), Gundik, Darasevê, Xinzira (Karadoğu), Şikeft Musabey ve Keçela köylerini ziyaret etti. Köy girişlerinde zılgıt ve alkışlarla karşılanan adaylar yurttaşların sorunlarını dinledi. HDP bayrakları ile süslenen köy meydanlarında yurttaşlara konuşan adaylar, HDP'nin yeni yaşam projesi ile sorunların çözümünde artık birlikte hareket edeceklerini söyledi. Köy ziyeretleri kapsamında ziyaret edilen Musa Bey yaylasında ise, 1992 yılında askerler tarafından katledilen 12 ARGK'li ve 2 köy sakinin defnedildiği toplu mezarda ziyaret edilerek dua edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle