SON DAKİKA

Ağrı'da 24 Kasım Öğretmenler Günü

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ağrı'da da 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 25 Kasım, 2019 07:26 Güncelleme: 25 Kasım, 2019 07:26 Ağrı'da 24 Kasım Öğretmenler Günü

Ağrı'da 24 Kasım Öğretmenler Günü

 

 

 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ağrı'da da 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Program, Abide Meydanı'nda Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Kültür ve Kongre Merkezinde devam eden 24 Kasım Öğretmenler Günü programına Valimiz Sayın Süleyman Elban, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Turgut, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Kur'an Kerim Tilaveti ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar ile devam etti.


Programda bir konuşma yapan Vali Elban ise “ İlimizin fedakarları, bugünün anlamı, çocuklarımızın anneleri ve babaları; gecesi, gündüzü bu ülkenin varlığı, birliği ve dirliği olan çok kıymetli öğretmenlerimiz gününüz kutlu olsun. Bizler öyle bir milletiz ki toplumumuzdaki hiçbir ferdimizin hiçbir değerini es geçmeyiz. 24 Kasım 1981 yılından bu yana her ne kadar öğretmenler günü olarak kutlanıyor olsa da bizler tarihimizde yaşadığımız olaylarla öğretmenlerimizin değerini kıymetini çok daha önceden belirlemişiz. Cihan padişahı Yavuz Sultan Selim'in hocasının atının ayağında ki çamur kavuğuna geldi diye onu ters çevirip baş tacı yapan bir anlayıştan geliyoruz. İlim beşikten mezara kadar varsa herkesin hayatta bir öğretmeni vardır. Dolayısıyla bugün biz sizlerin öğretmenler gününü kutluyoruz. Ama bizim hayattaki öğrenme durumumuz ve öğreticilerimiz hep var olmaya devam ediyorlar. Bu memlekette her ne sıfat kazanmış her ne görev elde etmiş her ne başarı elde etmiş kim varsa onları yetiştiren öğretmenlerdir. Geleceği şekillendiren öğretmenlerimizdir. Sizlerin yetiştireceğiniz bir çocuk bazen bir ülkeyi hatta dünyayı değiştirebilir. Onun için neyi yetiştirdiğiniz neye güç olarak kadil olabildiğinizin farkında olabilmenizi özellikte hatırlatmak istiyorum '' dedi.

Programda daha sonra öğrenciler şiirlerini seslendirdi, öğretmen mesleğini konu alan bir tiyatro ve müzikal gösteri yapıldı. Ardından da mesleğe yeni başlayan aday öğretmenler yemin etti.

Kutlama Programı, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Valimiz Sayın Süleyman Elban'ın takdim etmesiyle son buldu.

 

 

Yorum Ekle