SON DAKİKA

Ağrı’da 15 Temmuz Şehitleri Anısına Sportif Faaliyetler Düzenlendi

16 Temmuz, 2021 06:52 Güncelleme: 16 Temmuz, 2021 06:52 Ağrı’da 15 Temmuz Şehitleri Anısına Sportif Faaliyetler Düzenlendi

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce,  15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı kapsamında sportif müsabakalar gerçekleştirildi.

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün 5. yıl dönümünde 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması amacıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Ağrı'da da 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında sportif etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri; Badminton, Basketbol, Güreş ve Masa Tenisi branşlarında Covid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.

Etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çalgan, tüm Türkiye'de olduğu gibi Ağrı'da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında sportif faaliyetler düzenlediklerini söyledi. 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen asker üniforması giymiş terör örgütleri harekete geçmiş, bu aziz ve fedakar millete silahlarını doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı.

Ancak, milletimiz bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak alçak saldırıyı bertaraf ederek kahramanlık dersi verdi.15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve Gazilerimizi minnetle anıyoruz. 

Ayrıca "Demokrasi bilinci, elden ele taşınan bir bayrak yarışıdır" sloganıyla 15 Temmuz günü saat 21.00 da 15 Temmuz şehitleri sancak koşusu düzenleyeceklerini belirten Çalgan, Etkinliklerimizde yer alan tüm sporcularımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah o günleri bir daha bizlere göstermesin." ifadesini kullandı.


Yorum Ekle