SON DAKİKA

Ağrı Ve İlçelerde COVİD-19 Vaka Sayısı Korkutuyor

Ağrı da corona virüs ürperten rakamlara ulaştı 03 Ağustos, 2020 05:54 Güncelleme: 03 Ağustos, 2020 05:54 Ağrı Ve İlçelerde COVİD-19 Vaka Sayısı Korkutuyor

Ağrı Ve İlçelerde COVİD-19 Vaka Sayısı Korkutuyor

Ağrı da corona virüs ürperten rakamlara ulaştı
Tv04net haberden Gürkan Güneş özel haberinde Ağrı da covid-19 teşhisi konan hasta sayısının 2000 i geçtiğini açıkladı. Güneş’in sağlık camiasına yakın kaynaklardan edindiği bilgiler ışığında sunduğu haber içinde bulunduğumuz durumun vahametini gözler önüne serdi.

Ağrı Valisi ve İl hıfzıssıha kurulunun ardı ardına aldığı yeni kısıtlama kararları da haberi doğrular nitelikte. Geçtiğimiz günlerde Tutak’ın Milan köyünün karantinaya alınması ve Doğubayazıt’ta yer olmadığı için Ardahan’a sevk edilen Zeynep Tanrıkulu’nun burada vefat etmesi sonrası bir çok hastanında il dışına sevk edildiği bilgisine erişilmesine neden olmuştu. Yine Ağrı da Covid-19 teşhisi konan Cesim Yıldız da Erzurum da yaşama veda etmişti. Ağrı da vaka sayısının her geçen gün artması ve Ağrı Devlet Hastanesinde acil hastalar dışında hasta kabul edilmemesi, KYK yurtlarının yeniden corona hastalarını izole amaçlı açılması da habere destek sunan doneler olarak karşımıza çıkıyor. Güneş’in haberinde Doğubayazıt ilçesinde 1000 e yakın hastanın varlığından bahsedilirken bu rakam Patnos da 700 ve Ağrı da 500 olarak açıklanıyor.

Yine Tutak da sadece basına yansıyan kadarı ile karantinaya alınan köyde 45 hastanın olduğu, Taşlıçay ilçesinde de özellikle Geçitveren Köyünde hasta yoğunluğunun bulunduğu Gazeteci Hüseyin Arslan tarafından dillendirilmişti. B veriler dikkate alındığında Ağrı da toplamda 2200 ün üstünde bir vaka sayısından bahsedebilmek mümkün. Bakan Koca’nın sert tedbirler alınması yönündeki uyarıları da yeni dalganın kapıda olduğunun işaretçisi olarak değerlendiriliyor.

Yorum Ekle