SON DAKİKA

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol Okulları Ziyaret Etti

18 Mayıs, 2022 12:07 Güncelleme: 18 Mayıs, 2022 12:07 Ağrı Valisi Dr. Osman Varol Okulları Ziyaret Etti

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Milli Eğitim Bakanlığı-MEB tarafından hayata geçirilen "Temel Eğitimde 10 Bin Okul" projesi kapsamında İstiklal İlkokulu ve Ozanlar Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri ile birlikte Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Okullar arası başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gerçekleştirilen programda Vali Varol, ilkokul öğrencileri ile birlikte adalet sınıfını ziyaret ederek mahkeme salonunda gerçekleştirilen uygulamalı eğitime şahitlik etti.

Ziyaretleri sırasında gençlerin ilgi ve yeteneklerini keşfederek mesleki gelişimlerinde doğru yönlendirilmelerinin önemini belirten Vali Varol, bilişim laboratuvarında bir araya geldiği öğrencilerle sohbet ederek projelerini dinledi.

Ardından, bilgileri nesilden nesile aktaran kitaplara ev sahipliği yapan kütüphaneyi ziyaret eden Vali Varol, teorik eğitimi uygulamalı eğitim ile güçlendiren, çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştiren okulların, mesleki ve teknik eğitimin önemini vurguladı.

Son olarak, büyük bir fedakarlıkla geleceğin teminatı olan çocuklara bir cevher gibi işleyen ve yetiştiren, rehber olan öğretmenlerle bir araya gelen Vali Varol, bir süre sohbet edip taleplerini dinlediği öğretmenlere başarılar diledi.

Yorum Ekle