SON DAKİKA

Ağrı İ.Ç. Üniversitesi Hastanesi’nde İlk Bypass Ameliyatı gerçekleştirildi

11 Kasım, 2021 14:23 Güncelleme: 11 Kasım, 2021 14:23 Ağrı İ.Ç. Üniversitesi Hastanesi’nde İlk Bypass Ameliyatı gerçekleştirildi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte başarılı iki Bypass ameliyatı (Açık Kalp Cerrahisi) gerçekleştirildi.
Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ilk operasyonda 62 yaşındaki hastaya damar tıkanıklığı tanısı ile 4 damar bypass, 47 yaşındaki hastaya ise yine aynı sebepten dolayı 3 damar bypass cerrahisi yapıldı. Kalp damar cerrahisi uzmanlarından Doç. Dr. Ünsal VURAL, Op. Dr. Emre KAYMAKÇI ve Op. Dr. Muhammed SAVRAN tarafından yapılan operasyon sonrası hastalar kalp damar cerrahisi yoğun bakım ünitesine yatırıldı.
Ağrı’yı sağlık şehrine dönüştürecek olan Tıp Fakültesi kentimize hediye eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'a, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA'ya, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevdet Uğur KOÇOĞULLARI'na ve tüm ekibe teşekkür ederek, hastalara acil şifalar diliyoruz.

Yorum Ekle