SON DAKİKA

Ağrı, Hamur'da Sanat Rüzgarı Esti

09 Haziran, 2022 12:33 Güncelleme: 09 Haziran, 2022 12:33 Ağrı, Hamur'da Sanat Rüzgarı Esti

Ağrı'nın Hamur İlçesinde Osmangazi Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından şiir dinletisi ve resim sergisi yapıldı.

2021-2022 eğitim öğretim yılı sonuna gelindiğinde yıl boyunca öğrenci ve öğretmenlerin yaptığı birbirinden güzel resimler ve Osman Gazi Ortaokulu Ortaokulunda sergilendi.  

Arkasından öğrenciler tarafından birbirinden değerli şairlerden derlenen şiirlerin okunduğu şiir dinletisi dinleyenleri mest etti.

Duygulu anların yaşandığı şiir dinletisine İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, Şube Müdürü Sezai Aslan, Okul Müdürü Volkan Keski, diğer okul yöneticileri öğretmenler ve veliler katıldı. 

Öğrencilerin çok güzel performans sergilediği şiir dinletisi sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç bir konuşma yaptı. 

Konuşmada edebiyatın ve sanatın çok önemli olduğunu, öğrencilerin yaptığı resimlerin çok güzel olduğunu belirtti. 

Resimle, müzikle... kısacası sanat ve edebiyatla uğraşan insanların sayısını artması gerektiğini, şiirle uğraşan insandan zarar gelmeyeceğini, insanların empati kurma duygusunun geliştğini vurguladı.  

Bu çocukların da gösterdikleri performanslarla çok daha güzel yerlere geleceklerinin sinyalini verdiklerini söyledi. Kendisinin de bu sıralardan geçtiğini, tek çarelerinin okumak olduğunu, bütün zorluklara rağmen okuyarak ilçemize, ilimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı insanlar olacaklarını söyleyerek öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Yorum Ekle