SON DAKİKA

Ağrı Dağı ve Çevresi Turizm Master Planı Paydaş Toplantısı Düzenlendi

17 Eylül, 2021 14:00 Güncelleme: 17 Eylül, 2021 14:00 Ağrı Dağı ve Çevresi Turizm Master Planı Paydaş Toplantısı Düzenlendi

Ağrı Valiliği koordinesinde Serhat Kalkınma Ajansının destekleriyle hayata geçirilen Ağrı Dağı ve Çevresi Turizm Master Planı kapsamında yürütülen fizibilite çalışmasının ele alındığı paydaş toplantısı düzenlendi.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Selçuklu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra Belediye Başkan V. Nesim Zengin, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İsmail Sıkı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, SERKA Ağrı İl Koordinatörü Gökhan Özince, Protokol Üyeleri, Weglobal Danışmanlık Anonim Şirketi yetkilileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.
Başta Ağrı Dağı olmak üzere Ağrı'da yer alan turistik cazibe merkezi olma potansiyeline sahip alanlarda bütüncül bir yaklaşım benimsenerek bir turizm rotası hayata geçirilmesi amacıyla çalışmaları yürütülen Ağrı Dağı ve Çevresi Turizm Master Planı kapsamında fizibilite çalışmaları sürüyor.
Yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda yapılan fizibiliteler doğrultusunda hayata geçirilecek projelerle Ağrı'nın turizm potansiyelinin ortaya konulacağı ifade edilerek çalışmalara ilişkin paydaş kurumlarla fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda konuşan Vali Varol: “Ağrı Dağı’nın özelinde Ağrı’mızın sahip olduğu çok önemli değerler var.  Bu değerlerimizi hemşehrilerimize, hem ülkemizin insanına hem de dünya insanlığına kazandırabileceğimiz, değerlerimizi uygun biçimde ortaya koyup doğru biçimde tanıtabileceğimiz ve nihayetinde insanlığımıza katma değer kazandırabileceğimiz  çalışmalar yapma fikri önceki idari amirlerimiz gibi bizleri de meşgul eden bir konu oldu. Bir çok farklı sektörün istifade edebileceği önemli alanlara sahibiz. Nicelik olarak Anadolu’nun diğer coğrafyalarındaki kadar fazla alanımız olmasa da nitelik olarak çok yüksek değere sahip eserlerimiz var. Bizler değerlerimizi Türkiye ve dünya pazarına sunmak noktasında kararlıyız, bu amaçla Ağrı’mızın potansiyeline inanarak projelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.” dedi.

Çalışmaları süren fizibilitede; Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı ile Ahmed-i Hani Türbesi ve çevresindeki tarihi yapılar, Meteor Çukuru, Buz Mağarası, Nuh’un Gemisi İzi, Balık Gölü, Ağrı Meya Antik Kenti (Günbuldu Mağaraları), Diyadin Kaplıcaları ve Kanyonunun oluşturduğu alan çalışma alanı olarak belirlendi. 11 proje için çalışmaları süren fizibilite raporları kapsamında mevcut durum analizi, talep analizi ve çalışma alanı göz önünde tutularak halihazırda değerlendirilen veya atıl olarak kalmış turistik değer taşıyan unsurlar ortaya konarak potansiyelleri tespit edilecek; fizibilite sonucu doğrultusunda sürdürülebilir turizm hedeflerine yönelik stratejiler belirlenerek eylem planına ve mekansal plana dönüştürüldüğü bir Ağrı Dağı ve Çevresi Turizm Master Planı hazırlanacak.

Yorum Ekle