SON DAKİKA

ABD'de Coronavirüs araştırmaları yapan akademisyen evinde öldürüldü

Çalışma arkadaşlarının, araştırma görevlisi Bing Liu'nun Covid-19 çalışmalarında önemli bulgulara ulaşmak üzere olduğunu söylemesi komplo teorilerine konu oldu. 08 Mayıs, 2020 07:41 Güncelleme: 08 Mayıs, 2020 07:41 ABD'de Coronavirüs araştırmaları yapan akademisyen evinde öldürüldü

ABD'de Coronavirüs araştırmaları yapan akademisyen evinde öldürüldü

Çalışma arkadaşlarının, araştırma görevlisi Bing Liu'nun Covid-19 çalışmalarında önemli bulgulara ulaşmak üzere olduğunu söylemesi komplo teorilerine konu oldu.

Pittsburgh kentine bağlı Ross kasabası polisi, Liu'un katilinin 46 yaşındaki yazılım mühendisi Hao Gu'nun olduğunu, saldırganın cinayeti işledikten sonra arabasına döndüğünü ve intihar ettiğini, ikilinin birbirlerini tanıdıklarını, cinayetin ikili arasındaki uzun süren bir anlaşmazlıktan kaynaklandığını belirtti.

Pittsburgh Üniversitesinin Hesaplama ve Sistem Biyolojisi Bölümü'ndeki meslektaşları ise Bing'in, SARS-CoV-2 enfeksiyonunun altında yatan hücresel mekanizmaların ve bunların komplikasyonlarının hücresel temelini anlamaya yönelik yapılan araştırmada çok önemli bulgular elde etmek üzere olduğuna dikkati çekti.

Sosyal medyada çok sayıda benzer yorumda Liu'nun Coronavirus ile ilgili önemli keşifler yaptığı için suikasta kurban gittiği iddia edildi. 


Yorum Ekle