SON DAKİKA

4 Metre Yüksekliğindeki Kar Birikintisini 9 Saatte Temizlediler

Taşlıçay'da tipi ve rüzgar nedeniyle köy ve mezra yollarını kapatan, kar birikintisi saatler süren çalışmalar sonucu temizlendi. 23 Ocak, 2014 04:08 Güncelleme: 23 Ocak, 2014 04:08 4 Metre Yüksekliğindeki Kar Birikintisini 9 Saatte Temizlediler
Taşlıçay ilçesinde tipi ve rüzgar nedeniyle köy yolunu kapatan, yüksekliği 4 metreyi bulan kar birikintisi saatler süren çalışmalar sonucu temizlendi.

 

Tanyolu mevkisinde yaşanan tipi ve rüzgar nedeniyle elektrik tellerinde kopma, bir köy ve dört mezranın kent merkeziyle ulaşımının sağlanamaması bilgisinin verilmesi üzerine bölgeye İl Özel İdaresi ekipleri gönderildi.

 

Yaklaşık 4 metre yüksekliğinde oluşan kar birikintisi nedeniyle kapanan yolu bölgeye gönderilen 8 kişilik ekip, 9 saat süren çalışmayla yeniden ulaşıma açtı.

 

İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tedaşekiplerinin elektrik kesintisi nedeniyle Tanyolu mevkisinde arızaya müdahale edemedikleri bilgisinin kendilerine ulaşmasının ardından kısa sürede bölgeye ekip gönderdiklerini söyledi.

 

Bölgeye birer kepçe, Greyder ve dozer olmak üzere 8 kişilik ekip gönderdiklerini belirten Şengül, şöyle konuştu:

 

"Tanyolu köyü ve mezralarının elektrik hatlarında arıza meydana gelmiş ve ekipler köy yolu tipi nedeniyle kapandığı için arızaya müdahale edemediğini kaymakamlığımıza bildirmişler. Konu tarafımıza iletilince kısa sürede çalışmalara başladık. Yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki kar birikintisini temizlemek için yoğun bir çalışma yaparak yolu yeniden ulaşıma açtık. Sabah başlayan ve akşam saatlerinde sona eren kar temizleme çalışmasında yaklaşık 12 kilometre yolu kardan temizledik."

 

Kaymakam Atif Çiçekli, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haydar Pekdoğan ile beraber kar temizleme çalışmalarını yerinde takip ederek ekiplerden konuyla ilgili bilgi aldı. - Ağrı

 

 

4 Metre Yüksekliğindeki Kar Birikintisini 9 Saatte Temizlediler

Yorum Ekle