SON DAKİKA

2014 - 2017 Yıl Sonu İtibariyle Taşlıçay Köylerine Yapılan Hizmetler

Taşlıçay Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Çakmakcı 2014 yılında göreve geldiği ilk günden bu yana Taşlıçay ilçesine bağlı köylere yapmış olduğu hizmetlerle ilgili açıklamada bulundu. 22 Şubat, 2018 08:49 Güncelleme: 22 Şubat, 2018 08:49 2014 - 2017 Yıl Sonu İtibariyle Taşlıçay Köylerine Yapılan Hizmetler

Taşlıçay Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Çakmakcı 2014 yılında göreve geldiği ilk günden bu yana Taşlıçay ilçesine bağlı köylere yapmış olduğu hizmetlerle ilgili açıklamada bulundu.


2014 - 2017 yılları arasında köylere yapılan asfalt çalışması; Yardımcılar Köyü 3 Km, Geçitveren Köyü 1 Km, Aşağı Esen Köyü 3 Km, Çöğürlü Köyü 5 Km, Çökelge Köyü 5 Km, Yukarı Taşlıçay Köyü 3 Km, İkiyamaç Köyü 4,5 Km, Balçiçek Köyü 2,5 Km, Kumlubucak Köyü 2,5 km asfalt çalışması yapılmıştır ve bazı köylerde ise yol yapım çalışmasında 30 Km kumlama ve yol düzenleme çalışması yapılmıştır.


Taşlıçay Köylere Hizmet Götürme Birliğine 2015 yılında 1 Adet Damperli Kamyon, 2016 yılında 1 Adet Greyder ve 1 Adet Pikap, 2017 yılında 1 Adet Eder alınmıştır.


Köylerdeki Şebeke Suları İçin Boru Alımı ; Geçitveren Köyüne 100 tonluk su deposu yapılmıştır.14.000 Mt boru alınarak Tanrıverdi, Yk.Düzmeydan, Çökelge, Aşağı Toklu, Bayramyazı köylerine yeni hat çekilerek şebeke suyu getirilmiştir.135 Adet Koruge Boru alınarak Kumluca, Yardımcılar,Güneysöğüt, Kumlubucak, Alakoç, Çöğürlü, Çermik köylerinde yaşayan vatandaşlarımıza dağıtılarak ihtiyaçları giderilmiştir.


Arazi Sulama Kanalları ;Yukarı Toklu, Aşağı Toklu, Yukarı Taşlıçay, Çöğürlü ve Bayramyazı köylerinde ortak kullanılmak üzere Derecekte yapımı devam eden büyük göletin 2018 yılı sezon sonu itibariyle faaliyete geçirilecektir.Aşağı Toklu ve Kumlubucak köylerinde kullanılmayan eski sağlık ocaklarının bakım ve onarımı yapılarak köy konağı haline getirildi.


Milli Eğitim Alanındaki Hizmetler; İmam Hatip Anadolu Lisesi, Atatürk İlköğretim Okulu, Alakoç ve Aşağı Dumanlı İlköğretim Okulları yapılarak gençlerimizin daha iyi bir eğitim almasını sağladık.Balıkgöl İlköğretim Okulunun ihalesi yapılmış olup yaz sezonu itibariyle yıkım ve yapım işlemine başlanacaktır.2014 - 2017 yılında bazı köy okullarında ve su depolarında bakım ve onarımı teknik elemanımız tarafından verilen rapor doğrultusunda hizmet yapılmıştır.


2018 Yılı Hizmet Talebi ve Yatırım Programı


İlçe Merkezinde Çok Programlı Meslek Lisesinin yapılması, Geçitveren, Yukarı Düzmeydan ve Çöğürlü köylerinde ilköğretim okulunun yapılması planlanmaktadır.


Taşteker, Bayramyazı, Düzgören, Yk. Düzmeydan, Yk. Dumanlı, Güneysöğüt, Gözücü, Alakoç, Bayıraltı ve Yanalyol köylerinin asfalt çalışması yapılması planlanmaktadır.Bazı köylerdeki şebeke suları yapımı için gelen talep değerlendirlecek ve teknik rapora göre hizmet sağlanacaktır.
Kumluca, Dilekyazı, kumlubucak, Düzgören, Taşteker, Aş.Düzmeydan, Yk.Düzmeydan, Gümüşlü Mezrası, Geçitveren, Bayıraltı köylerinde arazi sulama kanalı için Erzurum DAP Başkanlığından talep edildi.Köylerdeki alt yapı çalışması için iller bankasından ödenek talep edildi.

Yorum Ekle