SON DAKİKA

20 Yıllık Sorun Çözüldü Altyapı Tamam,Sanayi Sitesi Asfalt İle Buluştu

01 Ekim, 2019 12:24 Güncelleme: 01 Ekim, 2019 12:24 20 Yıllık Sorun Çözüldü Altyapı Tamam,Sanayi Sitesi Asfalt İle Buluştu

20 Yıllık Sorun Çözüldü Altyapı Tamam,Sanayi Sitesi Asfalt İle Buluştu

 

 

Iğdır'ın 20 yıldır kangrenleşen sanayi sitesi alt yapı ve yol sorunu nihayet çözüldü. Sanayi siteleri bir kentin ilk yüzlerinden biridir. Iğdır'a gelen ve aracında sorun oluşan ilk yabancının uğradığı yer sanayi sitesidir. 20 Yıllık hasret sona erdi. Sanayi sitesinin yolları esnaf tarafından kurban kesilerek asfaltlanmaya başladı.

Sanayi sitesinde sona eren doğal-gaz hattı çalışmalarının ardından Iğdır Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri alt yapı ve dolgu çalışmalarını tamamladıktan sonra, ilk asfaltı döktü.

Iğdır belediye eş Başkanı Yaşar Akkuş, eş başkan Eylem Çelik, belediye eş Başkan yardımcısı Yusuf Abay ve Meclis üyeleri ile birlikte, Iğdır sanayi sitesinde yapımına başlanan asfalt çalışmasına katıldılar

Başkan Akkuş: Sanayi sitemizin 20 yıllık sorununu çözmek bize nasip oldu

Yıllardır yol ve alt yapı problemleri ile büyük sorunlar yaşayan Iğdır Sanayi sitesi esnafları başta olmak üzere, şehirdeki herkesin rahatsız olduğu sanayi sitesinin yolları ile alt yapı sorunları noktasında sorumluluk üstlendiklerini, Belirten Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, verdikleri sözlerin hepsinin arkasında olduklarını belirterek;” Biz Iğdır Belediyesi olarak sanayi sitemizin yıllardır alt ve üst yapı sorunlarının birikerek arttığının farkındaydık.

Sanayi bir şehrin kalbidir, aynasıdır, görünen yüzüdür. Sanayi sitemizde yaklaşık beş yüz zanaatkârımız var, 20 yıla aşkın bir süredir ihmal edilmiş, toza, çamura mahkûm edilmiş zor şartlarda çalışmaya mahkûm edilmiş. Bizde seçim sürecinde esnafımıza söz vermiştik, Çünkü Emeğe dayalı emeği esas alan bir anlayışla seçildik.

Kendimde bu geleneğin içinden gelen birisi olarak, sanayi sitesinin tamamına bu sözü verdik, bizim temel sorunlarımız sadece sanayiyle bitmiyor, yine yıllardır hizmet almayan bölgelerde yaptığımız çalışmalarla halkımızın taktirini alıyoruz. Sanayi sitemizin 20 yıllık sorununu çözmek bize nasip oldu.

Kentimizin her tarafına yapacağımız asfalt çalışmasıyla toz sorununu çözeceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz dedi.

Iğdır Belediye Eş Başkanı Eylem Çelik ise, sanayi sitesi bir şehrin aynasıdır, buraya aracını yaptırmak için gelen vatandaşlarımız kötü bir yoldan geçmek zorunda kalıyordu. Sanayi esnafımız ise yıllardır kötü şartlarda hizmet veriyordu. Biz bu Kentte Halk neyin en iyisini hak ediyorsa onu yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sanayi esnafımıza ve şehrimize hayırlı olsun dedi.

Sanayi Sitesi Başkanı Taşkınsu: Belediyemize teşekkür ediyoruz

Iğdır sanayi sitesi başkanı Atakan Taşkınsu, esnaf olarak hepimiz çok sevinçliyiz, gururluyuz. Belediyemiz tarafından asfalt çalışmamız başladı. Allah başkanlarımızdan razı olsun. Sanayi sitesi esnafımız yolların kötü olmasından dolayı zor şartlarda hizmet veriyordu. Kurban keserek asfalt çalışması başladı. Iğdır belediyesine teşekkür ederiz dedi. Atakan Taşkınsu Eş Başkanlara ve beraberindekilere yemek ikramında bulundu.

 

Yorum Ekle